
Fehércsokis nass:
20 deka porcukor, 10 deka fehércsokoládé, 10 deka vaj, 75 ml tej, 3 deka mandula vagy bármilyen más mogyoró durvára törve, 3 deka szárított illetve aszalt gyümölcs, 1 vaniliarúd kikapart belseje, vagy vaniliáscukor, vaj a formához.
A vajat a tejjel és a porcukorral egy kis lábosban feltettem melegedni. Nagyon kis tüzön, 20 percig forraltam.Közben forrásban lévö vízben a 3 deka mandulát 1 percig blansíroztam, majd hideg vízzel leöblítettem. Így nagyon könnyen lejött a barna vékony héja. Durvára törtem.
A 20 perc után a lábost lehúztam a tüzröl és belekevertem a durvára darált csokit. Teljesen felolvasztottam, majd beleöntöttem a durvára vágott mandulát és az aszalt gyümölcsöt / én tegnap mazsolát és kandírozott narancsot használtam/,a vaniliát, kivajazott formába öntöttem és egy rácson hülni hagytam. A hütöben is állt egy-két órát. Utána kis kockákra vágtam és pralinepapírban tálaltam.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen