Montag, 24. September 2007

Nigella csokitortája





Nigella féle csokitorta:




20 dkg liszt, 20dkg cukor,1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1,5 dl zsíros tejföl, 17 dkg puha vaj (nem margarin!!!!), 9 dkg kakaópor (nem cukrozott), 2 tojás.




Ezeket csomómentesen összekeverni. A tepsit, tortaformát kivajazni, belisztezni és beleönteni a masszát. Alacsony lángon lassan megsütni.




A krémhez 20 dkg étcsokit 7 dkg vajjal gőz fölött felolvasztani, majd belekeverni a végén 1 dl zsíros tejfölt.


A piskótát kiborítani a tepsiből, vagy tortaformából, félbevágni. Ízlés szerint megkenni savanykás lekvárral (meggy, kajszi) és a krém felét ráönteni.


A másik felét a torta tetejére kenni.


Megjegyzés: barnacukorral sütöttem meg és egy csipet sót is tettem bele. Baracklekvárral is megkentem.

Keine Kommentare: