Dienstag, 25. September 2007

Töltött Hokkaido tök





Töltött Hokkaido tök:

1 kisebb Hokkaido tök / 60-70 deka /, 20 deka darálthús, 1 szál póré, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. 20%-os tejföl, 1 ek. sürített paradicsom, egy maroknyi petrezselyem, 10 deka feta, só, bors

A töknek levágtam a tetejét, kimagoztam egy kanállal és amennyire lehetett, kivájtam a húsát úgy, hogy egy centis réteg maradt benne.

A kalapjával együtt 180 fokon a sütöben 15 percig sütöttem.

Közben felaprítottam a tök húsát és a darálthússal együtt egy kis vajon megdinszteltem addig, amíg a hús fehér színü nem lett.

Ezalatt a pórét megmostam, karikára vágtam, a fokhagymát is kis darabokra vágtam, a paradicsomot szintén.

Ezeket a zöldségeket a húsra dobtam és pár percig együtt sütöttem, majd belekevertem a sürített paradicsomot. Megint együtt dinszteltem, utána beletettem a tejfölt, sóztam, borsoztam, megszórtam a petrezselyemmel.

A tököt kivettem a sütöböl és apró kockákra vágott fetasajttal felváltva megtöltöttem a töltelékkel. Rátettem a tetejét és még 20 percig sütöttem.

Tálalás elött cikkekre vágjuk, mint egy dinnyét.

Snidlinges tejföl vagy besamel passzol hozzá.

Keine Kommentare: